A jövő héten viszik el a nyesedéket

Az északi városrészben hétfőn, a déliben pedig kedden szállítja el a közszolgáltató a zöldhulladékot. Az önkormányzat kéri a lakosságot: csak a tervezett szállítást megelőző napon tegyék ki a házak elé a nyesedéket.

A tavaszi nyesedékek elszállítását az északi városrészben 2018. április 9-én, hétfőn, a déli városrészben pedig 2018. április 10-én, kedden végzi a Viridis-Pannónia Nonprofit Kft. A közszolgáltatást végző cég a korábbiakhoz hasonlóan arra kéri a lakókat, hogy kb. 1 méteres hosszúságban, összekötözve helyezzék ki a zöldhulladékot.

Ezzel nem is szokott gond lenni Nagyatádon, bár előfordult már, hogy 3-4 méteres darabokkal találkoztunk. Már nem kell zsákokba rakni a nyesedéket, csak összekötözve kitenni – válaszolta kérdésünkre Zsirmon Máté, a Viridis-Pannónia N. Kft. területi értékesítési vezetője. – Tavasszal körülbelül 15 tonna zöldhulladékot szállítunk el a városban, ez 3 tömörítős hulladékgyűjtő autónyi: ezek a gépek 1:4 arányban tömörítik a nyesedéket.  Ősszel ennél lényegesen több zöldhulladékot gyűjtünk be, akár 60 tonnánál is többet. 

Az összegyűjtött nyesedéket darálják és aprítékként hasznosítják a bagolai hulladékkezelő komplexum komposztáló terében, tájékoztatott a közszolgáltató helyi képviselője. Mint arról már korábban beszámoltunk, a nagyatádiaknak és a környékbelieknek lehetőségük van áprilistól arra is, hogy a nyesedéket leadják az új hulladékudvarban (Szarvas utca, az állatmenhely mellett) havonta egyszer, szerdai és szombati munkanapokon 8.00 és 14.00 óra között.

Megosztás