A Magyar Kultúra Napja Nagyatádon 2021.

Rendhagyó módon köszöntik idén a jeles ünnepet nagyatádi előadók és a kulturális központ munkatársai: a képernyők elé hívják a közönséget egy-egy műsorszám, majd a hat produkcióból álló összeállítás megtekintésérére.

Évről-évre teltházas előadással ünnepeljük január 22-ét Nagyatádon, amely 1989 óta a Magyar Kultúra Napja: Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz írását.

Ez a nap számunkra az egyik legfontosabb ünnep és egyben a kulturális évad kezdete – mondta Pünkösd Márton, a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ igazgatója. – Hagyományt teremtettünk, és ezt a hagyományt őriztük mindeddig. Az idei év másként alakult. Személyesen nem találkozhatunk a közönséggel, de néhány napig egy-egy műsorszámmal invitáljuk őket jelképesen a színháztermünkbe.

Mától az Atádhíren közzé teszünk egy-egy műsorszámot, január 20-án pedig a Nagyatádi VTV adásában megtekinthetik a teljes összeállítást. Ebben könnyű- és komolyzene is felcsendül, valamint néptáncot is láthatnak majd.

– A próbák és a felvételek számunkra felidézték azokat a közösségi élményeket, melyeket szeretnénk a nagyatádiakkal is mielőbb megosztani – mondta az igazgató, hozzá téve: hálásan köszönik valamennyi előadó önzetlen közreműködését.

Megosztás