A mennyiségi ivóvíz-szolgáltatás helyreállt

A harmadik nagyatádi kút elindításával sikerült ma délelőttre helyreállítani a mennyiségi vízszolgáltatást mindhárom településen. Ám fogyasztásra alkalmas minőségű ivóvíz ezen a héten még szinte biztosan nem lesz.

Tegnap kora estére sikerült a harmadik kutat is beüzemelni: 23 óra és éjfél között kezdett el töltődni a nagyatádi víztorony.

Az éjszaka folyamán helyreállt a vízszolgáltatás Nagyatádon és Ötvöskónyiban, reggelre Lábodon is volt már nyomás, várhatóan délelőtt ott is teljes lesz a mennyiségi szolgáltatás – mondta az Atádhírek Kajdy Péter, a DRV Zrt. nagyatádi üzemmérnöke. – A víz továbbra sem alkalmas közvetlen emberi fogyasztásra, csak forralás után, előre láthatólag ezen a héten ez így is marad.

A szakemberek szerint a legjobb esetben is csak a jövő hét elejére érhető el, hogy fogyasztásra alkalmas, megfelelő minőségű ivóvíz folyjon a csapokból. A teljes körű fertőtlenítés a tapasztalatok szerint nagyon nehéz, hosszadalmas folyamat, ugyanis szinte a hálózat bármely pontján bejuthatott fertőzés. Ezért például a tűzcsapokat is át kell öblíteni.

A négy nagyobb és több kisebb lajtos kocsi továbbra is reggeltől estig járja a három települést. A lakosság számára így biztosítják a jó minőségű ivóvizet a törvényi előírásoknak megfelelően. A közületek számára továbbra sem tudnak ilyet nyújtani. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Nagyatádi Üzemmérnökségének munkatársai a következő napokban a hálózat mosatását, fertőtlenítését végzik, vízmintákat vesznek minden nap, és igyekeznek helyreállítani a teljes szolgáltatást.

Megosztás