A nagyatádi, a lábodi és a segesdi idősotthont is ellenőrzik

Az országos tisztifőorvos ma elrendelte az összes idősotthon ellenőrzését. Úgy tudjuk: először a nagyobb intézményeket, majd a kisebbeket vizsgálják meg. Az idősotthonokban öt hete látogatási és kijárási tilalom van.

Az országban 1035 intézményt fognak ellenőrizni. Információink szerint a nagyobbak – mint például a segesdi – ezen a héten, a kisebbek a jövő héten kerülnek sorra.

A lábodi idősotthon 18, a nagyatádi pedig 40 férőhelyes. Talán mondani sem kell, teljes kihasználtsággal működnek.

A múlt héten mindkét intézményünkbe megérkezett 609 darab egyszer használatos szájmaszk – válaszolta kérdésünkre Ivókné Pintér Melinda, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ vezetője. – Adatszolgáltatást is kértek tőlünk: az orvosi ellátásról, a betegszobáról és arról, hogy mennyi egyéni védőeszközünk és fertőtlenítőszerünk van.

Mint kiderült: a következő hetekre elégséges. Az intézményekben egyébként kijelöltek egy-egy izolációs szobát a hozzá tartozó fürdővel és wc-vel: szükség esetén ott különítik el a vírusos beteget. Nagyatádon 4 ilyen célra kijelölhető szoba is van, ezekben összesen 9 személy helyezhető el.

A lábodi és a nagyatádi idősotthonban is teljes látogatási és kijárási tilalom van március 8-tól. Minden belépőnek lázat mérnek, és külön öltözőket jelöltek ki a munkatársaknak.

 

Megosztás