A nagyatádi általános iskolák felügyeletet biztosítanak

Június 26-ig kiscsoportokban lesz iskolai felügyelet, ennek keretében felzárkóztatások, illetve felkészülés a következő tanévre. Hagyományos ballagás és tanévzáró ünnepély nem lesz az idén.

Amint arról már írtunk: újra kinyitnak az iskolák, de marad a digitális tanrend. A nagyatádi általános iskolák (a Bárdos és az Árpád) az idei tanévet ennek megfelelően a digitális oktatás keretein belül fogják befejezni június 15-én – tájékoztatta szerkesztőségünket Iváncsics Gyula igazgató.

Ugyanez vonatkozik a taranyi és a háromfai iskolákra is. Tehát az iskolában már nem lesz tantermi tanítás. Ez március 23-tól szünetelt az egész országban a rendkívüli vehyzet miatt. Viszont lehetőség van arra, hogy június 2-tól a gyermekek és a pedagógusok felzárkóztató foglalkozás céljából személyesen is találkozhassanak egymással. Azok a tanulók, akik érintettek a kérdésben, az osztályfőnöküktől értesítést fognak kapni.

Iskolai felügyelet

Június 2. és 26. között az iskolák felügyeletet biztosít az ezt igénylő tanulók számára. Az ellátás kiscsoportokban történik (max.10 fő). A napi felügyelet keretében felzárkóztató foglalkozások, korrepetálások lesznek, illetve megkezdődik a felkészülés a következő tanév tananyagának elsajátítására. Az alacsony létszámból az is következik, hogy a gyermek nem minden esetben lesz a „megszokott” pedagógussal. A felügyeletet 8-16 óra között biztosítják, étkeztetés a napköziben megszokott feltételekkel történik. Jelentkezni a gyermek osztályfőnökén keresztül lehet. Az utazás költségei a szülőt terhelik.

Ballagás, tanévzáró
Az utasításoknak és a biztonsági előírásoknak megfelelően az idei tanév zárásaként nem lesz hagyományos értelemben vett ballagás, illetve tanévzáró ünnepély. Igény esetén lehetőség van az osztályszintű évzárásra, de ezen csak a gyermek és a nevelő vehet részt. A bizonyítványok átvételi módjáról a későbbiekben értesítik az iskolák a szülőket és a diákokat.

Megosztás