A nyár javítás alatt, kérjük szíves türelmüket!

Nincs szerencsénk ezzel a nyárral, a fürdőgatyó továbbra is maradhat a szekrényben. Kedd este egy hidegfront otrombán térségünkbe kúszott: ismét esik az eső és zuhant a hőmérséklet.

Csak nem akar kitörni a kánikula: tegnap este valószínűleg sokan éreztek szokatlan fáradtságot és a szokottnál korábban mentek aludni. Ennek oka a felmelegedést kettévágó hidegfront volt, mely páradús légtömeggel együtt érkezett a fejünk fölé. Szerda hajnalban már esett is, és ha kinézünk az ablakon, a helyzet nem igazán változott. Holnap reggelig eltarhat ez a szomorkás, esős időjárás. No, de legalább a villanyszámla nem lesz magas a hó végén a klímahasználattól, nem igaz?

Ma napközben a csapadékmező tovább vándorol kelet felé, így már alföldi barátainkat is megmossa az eső. A mai nap a dunántúlon mindenfelé kialakulhatnak záporok és zivatarok, minálunk inkább a hosszabb, lassú esők lesznek a jellemzők, kisebb megszakításokkal. Szélügyileg a a felerősődő észak-északnyugati szél lesz a jellemző. Míg minálunk a 20 fokot épphogy megmássza a hőmérő higanyszála, addig az ország keleti részében 30 köré is felkúszhat. Holnap reggelre már ismét kisüthet a nap, és kellemes, 25-30 fok körül alakul majd a hőmérséklet. A hétvégén is melegre számíthatunk, bár időnként hívatlan vendégként meglephet minket egy-egy gyors zápor. Bízzunk benne, hogy a péntek már viharok nélkül alakul, mivel a népi babona szerint, ha július 13-án dörög és villámlik, az lesz jellemző a következő 40 napban is.

Megosztás