A temetőt is megrongálta a ciklon – mikor fizet a biztosító?

Újabb fotókat mutatunk a hétfői ciklon nagyatádi pusztításairól. Időközben a katasztrófavédelem közölte: térségünkben és Kaposvár környékén okozta a legnagyobb rombolást a ciklon. Mit tehet az, akinek kára keletkezett?

A hét első napján közel 150 alkalommal kérték Somogy megyében a tűzoltók segítségét a viharciklon által okozott károk felszámolásában – pontosította az adatokat ma a megyei katsztrófavédelem. A beavatkozások mintegy kétharmadát tette ki az utakra dőlt fák és leszakadt faágak jelentette közlekedési akadályok megszüntetése. Huszonötször vonultak a tűzoltók épületben, házak tetőszerkezetében keletkezett károk miatt. Több esetben járművek is megsérültek a viharos szél rombolása nyomán. Elektromos vezetékekre dőlt fát és ágakat 18 alkalommal távolítottak el az egységek Somogyban.

A legnagyobb pusztítást Somogy középső területein, Kaposvár és Nagyatád térségében végezték a heves széllökések, de az egész megyében keletkeztek károk a viharciklon nyomán – közölte a megyei katasztrófavédelem.

A fotókon jól látszik: még Nagyatád központi temetőjében is megrongálta a sírokat egy kidőlt fa. 

Az OVB Magyarország tájékoztató közleményt adott ki ma: összefoglalták, mit kell tennie annak, akinek az ingatlanában viharkár keletkezett – írja a hvg. Először is: készítsen fényképeket. Másodszor: legkésőbb az észleléstől számított két munkanapon belül tegyen bejelentést a biztosítótársaságnál (lehet telefonon és interneten is). A kárbejelentésnek tartalmaznia kell: a káresemény időpontját, helyét és rövid leírását, a károsodott vagyontárgyak megnevezését és a kár becsült értékét.

 

Megosztás