A választás másnapja Segesden: lebontották az új buszmegállót

A polgármesteri kampány alatt készült. Az ott élők fölháborodtak, szerintük egy cégvezető építtette, és mivel nem az általa támogatott jelölt nyert, bosszúból bontatta le. Az új polgármester feljelentést tesz az ügyben.

Olvasóink hívták föl a figyelmet az esetre. Utánajártunk, és kiderült, hogy ma reggel néhány munkás valóban nekiállt elbontani a nemrég fölállított buszmegállót.

A férjem reggel elindult itthonról dolgozni, majd telefonon visszaszólt, hogy bontják az új buszmegállót. Nem akartam elhinni, elmentem arra, hát, látom, ott egy traktor pótkocsival, 3-4 ember, tényleg szedik szét – mesélte Pinkhofferné Palló Mária. – Kérdeztem tőlük, maguk mit csinálnak, azt válaszolták, ezt az utasítást kapták. Láttam, hogy nekik is kellemetlen a szitu, hát eljöttem.

Előtte azonban készített pár felvételt, majd kiposztolta a közösségi oldalra ezzel a megjegyzéssel:

Polgármester-választás utáni reggel. Elbontják a lászlómajori buszmegállót. Nincs hozzáfűznivalóm, a képek önmagukért beszélnek.

Rövid idő alatt 40 hozzászólás érkezett a bejegyzéshez, többnyire szánalmasnak, szégyenteljesnek minősítve a történteket, más úgy fogalmazott: valaki durcás lett az eredmény miatt, tisztára, mint az oviban.

A lászlómajori buszmegálló hűlt helye. Fotó: Röhrig Dániel
A lászlómajori buszmegálló hűlt helye. Fotó: Röhrig Dániel

Tény, hogy a kampány időszakában kapott új buszmegállót Lászlómajor, ez a Segesd központjától mintegy 5 km-re fekvő, 60-80 lelkes településrész. 

De ugyan minek, ha buszjáratunk meg nincs? – kérdezett vissza az esettel kapcsolatban egy helyi férfi. – Napi háromszor jön be ide a busz, de a délit megszüntették, elmennénk sokan a reggelivel pl. Atádra, vásárolni, ügyet intézni, de nincs mivel visszajönni. A legtöbben nem tudunk kigyalogolni az elágazóba.

Más azt említette, hogy 20-30 éve még volt Lászlómajorban bolt, kocsma, rengeteg kisgyerek játszott az utcákon, mára rengeteg lett az elhagyott ház, több méteres a gaz mindenfelé. Egy középkorú nő azzal mutatott rá a helyzet abszurditására, hogy az említett vállalkozó a kőkereszteket is fölújította Segesden, most akkor azokról is lemaratja a védőréteget?!

Az ügyben kerestük az alpolgármester asszonyt, aki Segesd első emberének a tavaly februárban bekövetkezett hirtelen halála óta vezette a községet, de sem őt, sem a fent említett vállalkozót nem sikerült elérnünk. Az újonnan megválasztott polgármester, Bencze Imre megkeresésünkre annyit mondott: holnap megteszi a feljelentést az ügyben.

 

Megosztás