A városháza tájékoztatója az árvízhelyzetről

Németh Csaba alpolgármester juttatott el egy tájékoztatót ma reggel az Atádhírnek a Nagyatádot sújtó árvízhelyzetről. Változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Nagyatádiak!

 

A 2020. 07. 24-25-én leesett nagy mennyiségű csapadék miatt a Rinya áradása következtében a város több pontja víz alá került, amely több ingatlant veszélyeztetett, és jelentős kárt okozott a városnak és a lakosságnak is.

Az áradás a Rinya patak, a Malomárok és a Csónakázó tó környezetében lévő Zrínyi köz, szennyvíztelep, városi strand, Kiszely utcai garázsok, Zagrada dűlő, Penny Market, Bartók Béla utca, tűzoltóság, Móricz Zsigmond utca területeit veszélyeztette.

A katasztrófavédelemmel közreműködve, az ingatlanok tulajdonosaival, valamint 10-15 fő lelkes, tettre kész önkéntes segítségével kezdtük meg a védekezést a veszélyeztetettebb területeken szombaton éjszaka.

Köszönet mindenkinek, akik egész éjszaka önzetlenül segítették a mentési munkákat!

A Zrínyi közben hat házat veszélyeztetett az ár, egy pincébe folyt be a víz. Jelentős kár keletkezett a Kiszely utcai garázsoknál, ahol helyenként 1 méteres víz volt.

Az elkerülő úton lévő híd az áradás következtében beszakadt, s ez az egész útszakasz lezárását eredményezte.

Jelentős gondot okozott a város vízellátását biztosító kútjainak víz alá kerülése, amely miatt teljes, majd részleges vízkorlátozást kell bevezetni. A kutak állapotának vizsgálata és javítása után részlegesen szolgáltatnak vizet, amit csak forralva lehet fogyasztani! A szükséges egészségügyi vizsgálatok után várható a megszokott, teljes körű vízszolgáltatás visszaállítása!

A szolgáltatás korlátozásáról hangosbemondó útján és szórólapokon tájékoztatták a lakosságot. Átmenetileg 4 tartálykocsi biztosítja a város lakóinak az ivóvíz ellátást.

A munkánkat a károk felmérésével és felszámolásával folytatjuk, melyről folyamatosan tájékoztatást nyújtunk.

 

Németh Csaba alpolgármester

Megosztás