A veszélyhelyzetben segít az időseknek a nagyatádi önkormányzat

Az önkormányzat gondoskodik a 70 év felettiek bevásárlásairól és gyógyszerkiváltásáról. Ehhez azonban vállalniuk kell, hogy nem hagyják el a lakóhelyüket. Részletes információk a cikkben!

A szakemberek véleménye szerint a koronavírus fertőzésre leginkább az idősebb korosztály érzékeny, ők a leginkább veszélyeztetettek. Ezért kérem az időskorú nagyatádiakat, hogy fokozottan vigyázzanak magukra. Ne menjenek olyan helyekre, ahol sok emberrel kerülnek kapcsolatba. Kerüljék a boltban, postán, gyógyszertárban, hasonló helyeken történő sorban állást. Lehetőleg ne menjenek másokhoz látogatóba, minél kevesebb vendéget fogadjanak. Kérem a hozzátartozókat, hogy mindebben legyenek az idős családtagjaik segítségére – mondta Ormai István polgármester a Nagyatádi VTV tegnapi stúdióbeszélgetésén.

Az erre vonatkozó jogszabály alapján azon nagyatádi, 70 év feletti időseknél, akik vállalják, hogy nem hagyják el lakóhelyüket, és ezt kérik, az önkormányzat gondoskodik ellátásuk megoldásáról. Nekik nyilatkozni kell arról, hogy nem hagyják el lakásukat. Ők először telefonon, a 82/504-534-es telefonszámon, vagy a polgármesteri hivatal portáján jelentkezzenek be. Regisztráljuk adataikat, elérhetőségüket, és munkatársaink felveszik velük a kapcsolatot. Mivel 70 éves életkor alatt is lehetnek segítségre szoruló idősek, az ő bejelentkezésüket is fogadjuk. Nem az ellátás nyújtásáról, hanem az ellátás meglétének, intézésének, elvégzésének a biztosításáról van szó (bevásárlás, ebéd kivitele, gyógyszerkiváltás, posta, stb.). A legfontosabb, hogy mindazoknak segítséget adunk, akik ezt máshonnét nem kapják meg. A cél az idősek ellátása úgy, hogy nekik ne kelljen elhagyni az otthonukat. Ezzel jelentősen, érdemben tudjuk csökkenteni e veszélyeztetett korosztály fertőződésének lehetőségét – folytatta Nagyatád város polgármestere.

A város első embere továbbá kéri, hogy mindenki tartsa be a higiéniai előírásokat, és csökkentse a személyes érintkezések számát. Akiket pedig érint, érvényesítsék azokat az előírásokat, amelyek a külföldről hazaérkezőkre, illetve hozzátartozóikra vonatkoznak.

Fogjunk össze, segítsük, hogy a koronavírus járvány minél kisebb problémát, veszélyt okozzon Nagyatádon – mondta Ormai István.

 

Megosztás