Agrárkamarai választás lesz Nagyatádon

És egész Somogyban 15 helyszínen május 20-án, pénteken. Közzétették, kik jogosultak szavazni a kamarai választásokon.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Országos Küldöttgyűlése 2022. május 20-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A voksoláson a NAK pártoló és a tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag jogosult leadni szavazatát a kamarai választáson induló jelölő szervezetek által összeállított megyei küldöttjelölteket tartalmazó listára. Ennek megfelelően a választásra jogosultak száma jelenleg megközelítőleg 400 ezerre tehető.

A NAK portálján elérhető a 2021. december 31-i kamarai tagjegyzék alapján összeállított, kereshető választási tagjegyzék, amellyel a kamara tagjai ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e választóként részt venni a 2022. május 20-i megyei küldöttválasztásokon.

Május 20-án, pénteken 6-19 óra között Somogy megyében 15 helyszínen agrárkamarai választások lesznek. A választási helyszíneket tartalmazó lista szerint Nagyatádon a Piac tér 7. szám alatti falugazdász irodában. Minden kamarai tag postai levélben értesítést kapott arról, hogy ő mely szavazókörben szerepel a névjegyzékben.

A szavazás egy listára, a MAGOSZ listájára történik – mondta Berek Gábor megyei elnök. – Azonban fontos, hogy tagjaink minél többen támogassák azt a listát. Nagyon fontos, hogy Somogy minél jobban szerepeljen az országos összesítésben, lássák „Somogyország” összefogását.

Somogy mindig is agrármegye volt, és az is marad, szögezte le a megyei elnök. Úgy fogalmazott: egyáltalán nem mindegy tagjainknak, illetve a magyar vidéknek, hogy milyen érdekérvényesítő képességgel rendelkezik. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ebben is lehetőségeket biztosít a vidéken élő embereknek. Ezért is fontos a minél magasabb arányú részvétel, mozgosított Berek Gábor.

 

Megosztás