Akcióval nyitott ma a strand: féláron indul a nyár!

Itt az év legjobban várt hónapja! Hamarosan felkerülnek az osztályok tábláira a bűvös szó utolsó betűi, a felnőtteknek is lesz némi szabi, mindenesetre három hónapig hűsíthetjük magunkat a strandon. Képes beszámoló!

A meteorológiai nyár első napján megnéztük, hogyan nyit a nagyatádi strand, kik lubickolnak legelőször, és, persze, személyesen ellenőriztük, milyen a hangulat.

Kezdjük egy jó hírrel: nyitási akcióként a hétvégén (és ma is) féláron látogathatjuk a strandot. Vasárnap délután gyermeknapi ráadásként 50%-os csúszdakedvezmény (350Ft) lesz, valamint zenés és ügyességi játékok, pónilovaglás, póniciklizés, népi játékok,  játéksziget, labirintus, vattacukor, popcorn várja a gyermekeket. 

Egyébként pedig változatlan jegyárakkal üzemel a strand, ugyanannyiba kerülnek a belépők, mint tavaly. 9 órakor nyit, de úszni már 6 órától lehet. Az első nap délelőttjén már százan lubickoltak, sok horvát és több német szó ütötte meg a fülünket. Az RKC női kézilabdacsapatának tagjai is felbukkantak a vízben, a lányok azt mondták, csapatépítő lubickoláson vannak. Egyébként az idei nyár első vendége egy nagyatádi család volt: anyuka három gyermekével.

A strandon, persze, már megy a sztorizás is. Az egyik ilyen szerint egyszer, a 90-es évek elején megpróbálták egyetlen nap alatt feltölteni a nagymedencét: az lett a végeredménye, hogy kiürült a víztorony, a városban nem volt víz. Nem csoda, 1800 köbméter fér bele.

Ma 30 fokos hőséggel robbant be a nyár, és ez a következő egy hétben is így marad az előrejelzések szerint, bár a meteorológiai szolgálat éppen mára kiadta az elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás miatt (ismét), sőt, a következő napokra is jósolnak csapadékot, ám ettől függetlenül marad a fülledt meleg. Az UV-sugárzás továbbra nagyon erős szintet ér el a napsütéses déli órákban. 

Megosztás