Ander: 2022 sokkal keményebb lesz!

„Készüljetek, mert 2022 sokkal-sokkal keményebb lesz!” – írta a 2-es választókerületet megnyerő ellenzéki jelölt. Ellenfele gratulált, és biztosította róla, hogy számíthat a támogatására. Siófokon is a Jobbik nyert.

Az eredmény ismerete előtt Ander Balázs még arról posztolt:

A magyar vidék apostola, a paraszti sorból földosztó miniszterré emelkedő kisgazda politikus, Nagyatádi Szabó István egyszer így nyilatkozott: „Már kétszer hazamentem a bársonyszékből kapálni, harmadszor is meg fogom tenni, ha már nem lesz rám szükség.”

Ma pedig már köszönetet mondott a családjának, a kampánycsapatának és a választópolgároknak, hozzátéve: „Nem ígéret, hanem tény: az én mezemet valóban Somogyország címere díszíti, hiszen pártállásra és származásra való tekintet nélkül igyekszem képviselni az összes jószándékú dél-somogyi polgárt.”

Megköszönte Remes Gábornak (DK) a személyeskedéstől mentes, nyugodt kampányt, valamint mindazoknak, akik fontosnak tartották az ellenzéki előválasztást, és önkéntes munkájukkal, vagy pusztán a részvétellel, de hozzájárultak annak sikeréhez. Még akkor is, ha nem az én delegáltjaim vagy szavazóim voltak, tette hozzá.

Remes Gábor már gratulált is ellenfelének „az elnyert lehetőséghez”. Azt írta, reméli, hogy 2022 tavaszától az új parlamentben már eredményesen tudja majd munkájával szolgálni az itt élők érdekeit, amiben számíthat a támogatására.

Időközben hivatalossá vált a somogyi 4-es vk. (Siófok) eredménye is. Ott Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik jelöltje győzött 66 százalékkal, Kovács Miklós (DK) 34 százalékot kapott.

Már 70 választókerület adatait dolgozták fel, és szorosabb lett a miniszterelnöki verseny az első helyért, (biztosan lesz 2. forduló):

  • Dobrev Klára: 149 173 szavazat (33,92%),
  • Karácsony Gergely: 123 648 szavazat (28,11%),
  • Márki-Zay Péter: 91 074 szavazat (20,71%),
  • Jakab Péter: 60 528 szavazat (13,76%),
  • Fekete-Győr András: 15 388 szavazat (3,50%).
Megosztás