Autógumit égettek halomban

20 köbméter gumiabroncsot vittek és égettek el Nagybajomban, hogy a visszamaradó drót leadásából jussanak pénzhez. A hat vádlott minden hulladékgazdálkodási szabályt megszegett.

Hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészségazzal hat vádlottal – az öt férfival és egy nővel – szemben, akik engedély nélkül nagy mennyiségű autógumit szállítottak és égettek el Nagybajomban.

A bűncselekményben vezető szerepet vállaló férfi felkereste két másik társát a kaposvári otthonukba, ahol látta, hogy az udvarukban közel 20 m3 autógumit tárolnak. A férfi ezután felhívta a nagybajomi nőt, akivel megbeszélte, hogy a nagy mennyiségű gumiabroncsot az ingatlanára szállítják azért, hogy a hulladék elégetése után visszamaradó drót leadásából jussanak pénzhez.

A hulladékot az egyik vádlott 2022 februárjában engedély nélküli szállította és helyezte el Nagybajomban, ahol két másik társa másnap meggyújtotta a halmot, azonban az erős fekete füstöt rövid időn belül észlelték a környéken, ezért 30-40 darab autógumi elégetése után, a helyszínre érkező rendőrjárőrök és tűzoltók beavatkozása következtében a cselekményüket abbahagyták.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában valamennyi vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.  

A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.
A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.

Megosztás