Az Aradi utca forgalma várhatóan egy hét múlva helyreáll

Valószínűleg egyelőre ideiglenesen, az útszakaszt lebetonozza az E.ON, és tavasszal helyezik majd rá a végleges aszfaltburkolatot. Az időjárási körülmények miatt ez tűnik megfelelő megoldásnak.

Képviselői kérdésre merült fel az ügy a tegnapi testületi ülésen. Kárpáti László vetette fel, hogy a környéken lakók és az arra közlekedők is sürgetik az ügyet.

Mint arról többször is beszámoltunk, gázszivárgás miatt zárta le az Aradi utca egy szakaszát az E.ON még október elején. Akkor arról írt a cég, hogy a munkálatok 2-3 hétig is eltarthatnak. Azóta a vártnál nagyobb területet is kénytelenek voltak feltárni, de végül elhárították a hibát, a rendkívül rossz állapotban lévő, régi vascsövet kicserélték műanyagra. Visszatöltötték a földet, majd egy szárazbeton-réteget helyeztek rá.

Ezt éppen fölmarták, hogy utána aszfaltozzanak, amikor helyszíni szemlén jártam ott ma – tájékoztatta válaszában a képviselőket Svégel Gábor, a műszaki iroda vezetője. – Ez a betonréteg nem elég tömör, még meg-megsüllyed, valószínűleg az esőzések miatt is, ezt még tömöríteni kell, különben meg fog repedni. A mostani időjárás sem alkalmas már az aszfaltozásra, azt javasoltam a cég munkatársainak, hogy ideiglenesen betonozzák le azt a sávot, engedjék vissza rá a forgalmat, és majd tavasszal aszfaltozzák le véglegesen.

Az E.ON sajtóosztálya arról tájékoztatta az Atádhírt, hogy hétfőn tartanak egy helyszíni bejárást az önkormányzattal közösen, és ott születik megállapodás. Ha az ideiglenes helyreállítás mellett döntenek, akkor a jövő héten be is fejezik a munkálatokat, és visszadják a forgalomnak az Aradi utca érintett szakaszát.

 

Megosztás