Az árokba hajtott egy kisteherautó Taranynál

Olvasóinktól kaptuk a jelzést 14.00 óra után pár perccel: félpályás útlezárás van Tarany külterületén az egyik kanyarban, mert egy kisteherautó az árokba borult. A baleset során egy személy megsérült.

Frissítés (15.21): a baleset sérültjét a helyszínen ellátták a kiérkező mentők, szerencsére semmilyen komolyabb sérülést nem szenvedett.

Az elsődleges információink szerint a gépkocsiban egy ember utazott. Azt tudjuk mindössze, hogy megsérült.

Utak állapota

A déli órákra az országban szinte mindenhol havazik, vagy szállingózik a hó.
A gyorsforgalmi utak nagy része sónedves, az M85-ös és M86-os autóút valamint az M3-as és M35-ös autópálya egyes szakaszai havasak, hókásásak.
A fő- és mellékutak jobbára havasak, latyakosak, sónedvesek.
A frissen lehullott hó mennyisége országos szinten 1-4 cm, Kaposvárkörzetében már eléri a 5-10 cm-t is.
Győr-Moson-Sopron és Vas megyében párás az idő, máshol a látási viszonyok kielégítőek.

Időjárás

Országszerte gyenge a légmozgás, Balatonvilágos és Szentes tájékán élénk szél fúj. A hőmérséklet -6 és +1 fok között változik.

Estig, késő estig további havazás várható (a legtovább délkeleten, keleten eshet), amelyet nyugat felől elsősorban a Dunántúlon több helyen havas eső, eső vált fel. Délután, este átmenetileg a középső megyékben is lehet havas eső (esetleg eső). Kis valószínűséggel, átmeneti jelleggel a csapadék végén (főként a középső országrészben) kis mennyiségű ónos eső sem kizárt. Összességében (késő estig) a Nyugat-Dunántúlt leszámítva általában 2 – 7 cm közötti friss hó valószínű. A Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein (kb. 300 m felett) azonban 10-15 cm is hullhat. Az éjszaka második felében és vasárnap napközben már csak helyenként (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) várható kisebb havazás, havas eső, hózápor (kb. lepel – 1, 2 cm ). Síkvidéken a hőmérséklet várhatón előbb a Dunántúlon, majd akár a középső országrészben egyre nagyobb területen 0 fok fölé emelkedhet, így a lehulló hó olvadni fog vagy elolvad. Éjszaka főként nyugaton olvadhat, majd vasárnap napközben az ország északkeleti harmadának kivételével ismét olvadás valószínű.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás