Az idei tél első havazása megérkezett

Kicsit inkább havasesős, olyan lucskos, átáztatós és elolvadó, de azért a mienk! Globális felmelegedés és klímaválság idején ne legyünk finnyásak: örüljünk, hogy legalább ilyen még van.

Cirka másfél óráig tartott, de így is adventi hangulatot varázsolt a városban. Csak közben ne lett volna olyan hideg és metsző a szél.

Ma egyébként már reggel rákezdett Holle anyó, akkor még csak az ország északi és magasabban fekvő területein. A rádió reggeli műsoraiban azonban mást se hallottunk: ellepte a hó az egész országot, hű meg ha! Merthogy a budapesti stúdiókban ülőknek a főváros és környéke jelenti az univerzumot. Akkor még kb. 1 cm-es lepel borította a székesfővárost. Aztán csak hullott, hullott az égi áldás, menetrendszerűen elkezdtek késni a vonatok, lefagytak a váltóberendezések stb., aztán már két órás késések is előfordultak, kimaradt néhány buszjárat, nem járt az egyik metró, és, persze, nem sikerült megtisztítani, amit meg kellett volna.

Pusztán a kíváncsiság mián, de egyszer annyira szeretném megtudni, mi lenne ebben az országban, ha végre úgy istenigazából leszakadna az ég, és idehullana legalább 30 centi hó! Mint ahogy a világ számos más országában történik ez évről évre.

 

Megosztás