Az iparterületet és a szociális központot fejlesztené a város

Az előbbivel Nagyatád két meghatározó gazdasági társaságának teremtenék meg a megfelelő közúti kapcsolatát. Az utóbbi a szociális központ átalakítását és korszerűsítését célozza.

Újabb európai uniós pályázatokat nyújtott be Nagyatád Város Önkormányzata, amelyek részben a város gazdasági fejlődését, részben szociális szolgáltatásának fejlesztését célozzák.

A Déli Iparterület (volt laktanyák) II. fejlesztési üteme a DEH Magyarország Kft. és a Novics Kft. telephelyeit kötné össze az I. ütemben most épülő Taranyi-Berzencei átkötő szakasszal. Az új út mellett további gazdasági beruházásra alkalmas területek fekszenek, ezért ott is közműfejlesztést végeznek, hogy azok a területek is hasznosíthatóvá váljanak ipari telephelyként. Erre a beruházásra 650 millió forint összegben pályázott az önkormányzat.

Déli iparterület útfejlesztése
Déli iparterület útfejlesztése

A másik projekt célja a szocális szolgáltató központ és nappali idősek klubja épületeinek a korszerűsítése és átalakítása. A 18 település társulása által fenntartott Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ nagyatádi épületeit igyekeznek energiahatékonyan működtethető, korszerű intézménnyé átalakítani, és további 10 fővel növelni a befogadóképességét.

Még egy pályázat beadásán dolgoznak az önkormányzat munkatársai, ez pedig a strand korszerűsítését és szolgáltatásainak bővítését, valamint a Rinya völgye nagyatádi szakaszának a turisztikai célú fejlesztését tartalmazza. A tervek szerint híd-, stég és kilátóépítés is szerepel benne, de még folynak az egyeztetések.

Megosztás