Az RKC utolsó hazai meccsei: a lányok verességgel búcsúztak, a fiúk bronzérmesek!

A szezonban utoljára léphetett hazai pályára felnőtt női, illetve férfi kézilabda csapatunk. A lányok nagyot küzdöttek, de sajnos nem sikerült bezsebelni a két pontot. A fiúk azonban ünnepelhettek: biztos a bronzérem!

Beszámoló kézilabdacsapataink szezonbeli utolsó hazai mérkőzéseiről – Vörös Sándor összefoglalója alapján. Részletekért látogasson el az Rinyamenti KC weboldalra!

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 25. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Kozármisleny SE
26 – 29

Küzdelmes mérkőzésen vereséggel búcsúzott saját közönségétől felnőtt női csapatunk, amely a 32. percben még öt góllal vezetett, de végül hárommal kikapott a Kozármisleny SE együttesétől.

A hétvégi párosításokat látva az egyetlen szombati mérkőzésre nyugodt szívvel mondhattuk, hogy a 25. forduló rangadója, hiszen a hatodik helyezett a negyediket fogadta. A találkozó alapvetően a mieink számára bírt téttel, ugyanis a mislenyiek az utolsó két meccs eredményétől függetlenül már nem változtathatnak a pozíciójukon, míg csapatunk akár ötödikként is célba érhet. Ehhez azonban elengedhetetlen volt a kék–fehérek elleni összecsapáson begyűjteni a két pontot, s gondolhattuk, amennyiben lányaink megismétlik a Marcaliban látott játékot, reális esélyük lehet a sikerre.

Nagy volt a küzdelem, de sajnos nem sikerült győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől - Fotó: Gazdag Renáta
Nagy volt a küzdelem, de sajnos nem sikerült győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől – Fotó: Gazdag Renáta

A fonalat azonban nem sikerült elkapni, a mieink meglehetősen ideges, kapkodó játékkal kezdtek, a vendégek pedig a hibákat rendre büntetve alig tizenhárom perc alatt 8–4-s vezetésre tettek szert. Az eredményjelzőn 13:23 állt, amikor szakvezetőnk letette a T-betűt, s ez az időkérés kimondottan hatásosnak bizonyult: lányaink fokozatosan kerültek egyre közelebb, olyannyira, hogy 9–9-nél utol is érték a látogatókat. A KSE ugyan a vezetést még visszavette, de erre egy 4–0-s nagyatádi sorozat volt a válasz, miután Kovács Tamás magához rendelte tanítványait. Együttesünk a két időkérés között eltelt közel tizenöt perces időszakot 9–2-re hozta, vagyis valóban fordulatos csatát láthatott a közönség.

A szünetig hátralévő periódusban sikerült megőrizni a háromgólos előnyt, majd a második játékrész elején a mieink még jobban eltudtak elszakadni a kék–fehérektől: a 32. percben már 18–13 állt az eredményjelzőn. Kézben volt tehát a meccs, a folytatás azonban mégsem alakult szánk íze szerint: csapatunk játéka ismét kapkodóvá vált, ezzel párhuzamosan a hibaszázalékot sem sikerült alacsonyan tartani, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a vendégek védekezése feljavult. (…) 20–16-ról hat perc alatt 20–23-ra módosult az állás.

Azért nem hagytuk magunkat... - Fotó: Gazdag Renáta
Azért nem hagytuk magunkat… – Fotó: Gazdag Renáta

A hajó azonban nem ment el, Mato Matijevic tanítványai nagyot küzdve ahogy első félidőben, úgy ezúttal is visszajöttek, a 46. és az 53. perc között öt alkalommal is támadhattak az ikszért, de ez egyszer sem jött össze: egyenlítés helyett két védett lövést, egy kapufát, egy belemenést, valamint egy labdaeladást jegyezhettünk fel… Bosszantó hibák voltak ezek, s ahogy a nagykönyvben meg van írva, mindez meg is bosszulta magát: a vendégek 24–25 után négy perc leforgása alatt egy 4–0-s etappal lezárták a mérkőzést. Az utolsó két gólt a mieink jegyezték, ami pusztán az eredmény kozmetikázására volt jó.

A hátralevő fordulók még befolyásolhatják, hogy lányaink az 5. vagy 6. helyen végeznek-e majd a tabellán.

A lányok utolsó mérkőzésüket a Csurgó ellen játszák majd május 18-án.

 

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 21. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Nemzeti Kézilabda Akadémia U22
32 – 30

Felnőtt férficsapatunk a huszadik percig összeszedett ötgólos hátrányát ledolgozva 32–30-ra legyőzte a bajnoki címet már korábban bebiztosító NEKA U22 együttesét, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztosan bronzérmes!

Igaz, a végzős diákokra csak május 8-án vár a matematika érettségi vizsga, csapatunk azonban a komlói vereséget követően közel egy hétig számolgathatott a bronzmedál megszerzésének szempontjából. Első körben nem ért bennünket meglepetés, hiszen a Hőgyészi SC szombaton a papírformának megfelelően 31–25-re győzött a Georgikon DSE Keszthely vendégeként, ezzel pedig egyetlen pontra csökkentette hátrányát. Az izgalmak egy nappal később fokozódtak, hiszen a másik nagy riválisnak számító Kalocsai KC a Dél Takarék Mecseknádasd otthonába volt hivatalos, ráadásul a mieink ezzel a találkozóval egy időben léptek pályára a regnáló bajnok ellen.

Az egész éves kemény munka elnyerte jutalmát... - Fotó: Gazdag Renáta
Az egész éves kemény munka elnyerte jutalmát… – Fotó: Gazdag Renáta

A számolgatásoknak vasárnap délután véget lehetett vetni, hiszen egyértelmű volt, hogy amennyiben a Takács–alakulat megcsinálja a bravúrt, s két vállra fekteti az akadémistákat, akkor történjék bármi is, biztosan bronzérmes. A téthelyzet tükrében együttesünk nehezen rázódott bele a meccsbe, a vendégek pedig 4–1-re elléptek az első öt percben. Nem kellett sokat várnunk a feljavulásra, újabb négy minutum elteltével már csak egy volt közte, de az egyenlítés nem jött össze… Imre Vilmos időkérését követően a balatonbogláriak újra visszaépítették előnyüket, sőt, a 20. percben már öttel vezettek. A folytatásban állandósult a vendégek megnyugtató fórja, a mieink három gólnál közelebb nem jutottak, s féltávnál 15–18 állt az eredményjelzőn.

A szünet talán a legjobbkor jött, ugyanis a térfélcserét követően alig öt perc alatt sikerült minimálisra csökkenteni a hátrányt (19–20). Innentől kezdve csapatunk a NEKA U22 nyakán loholt, majd 20–22 után három minutum kellett ahhoz, hogy 23–22-re módosuljon az állás – vagyis a második játékrész derekán jegyezhettünk fel először nagyatádi vezetést. Az utolsó húsz perc fordulatos csatát hozott, ezt hűen tükrözi, hogy a 47. percben 24–26-ot rögzíthettünk, de tíz perccel később már 30–28 volt ide! A véghajrában tehát karnyújtásnyira volt az álmok beteljesülése, de az egyébként tizenhárom gólig jutó Váczi Milán közel hozta a vendégeket (30–29).

Az izgalmak ezen a ponton véget értek, ugyanis előbb Magyar Barnabás, majd Bojtor Dávid kilencedik alkalommal vette be a tópartiak kapuját, ezzel végleg eldöntve a meccset és a bronzérem sorsát!

A fiúk május 12-én lépnek utoljára pályára a szezonban, akkor a kalocsai együttes vendégeként.

 

Fotók: Gazdag Renáta, Gálovics Márk

Megosztás