Az új magyar bajnok: Major József nyolcadszor!

21 perces, megkérdőjelezhetetlen előnnyel ért elsőként célba Major József, és ezzel nyolcadszor lett a legjobb magyar hosszútávú triatlonista. A király visszatért, méghozzá 40 évesen! Videóval!

Talán mondanunk sem kell, de soha senki nem győzött még nyolcszor hosszútávú triatlonversenyt Magyarországon. Major József 2005-ben lett először magyar bajnok, a következő évben pedig már 40 perces előnnyel győzött, s ezzel új pályacsúcsot állított fel (8:22:05). Sorozatban hétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és közben 2008-ban újabb pályacsúcsot is elért: a 8 óra 20 perc 26 másodperces idő 9 éven keresztül volt érvényben. Joe 2012-ben az Egyesült Államokba költözött, és ott versenyzett. 2016-ban tért vissza, de sem abban az évben, sem a következőben nem sikerült győznie, pedig 2017-ben mintegy 10 perccel megjavította a korábbi pályacsúcsot is (amit, ugye, szintén ő állított fel): Flander Márton akkor még nála is jobb időt teljesített, amivel egyébként továbbra is tartja a magyar rekordot (8:10:11).

Most, 2019-ben jó ideig úgy tűnt, még akár újabb pályacsúcs is lehet, ám végül az nem dőlt meg: Major Joe 8 óra  14 perc 09 másodperces idővel szakította át elsőként a célszalagot.

Az úszás végén nagyszerű eredménnyel Hankó Dávid és a tavalyi bajnok, Petsuk Zoltán jött ki elsőként a vízből, Major József a legkevésbé erős számát mintegy 10 perces hátránnyal fejezte be. A kerékpározás végén még mindig Hankó Dávid állt az élen, mindössze 1 percet veszített a korábbi előnyéből, ám a futás második körében Dávid rosszul lett, többször meg kellett állnia, és láthatóan azért küzdött a továbbiakban, hogy egyáltalán be tudja fejezni a versenyt.

A hölgyek körében azonban újabb pályacsúcs született! Zelinka Gabriella 5 év kihagyás után megdöntötte saját 2014-es rekordját, s ezzel minden idők legjobb hazai hosszútávú triatlonversenyen elért eredményét produkálta: 9 óra 11 perc 59 másodperc az új csúcs.

A legjobb nagyatádi triatlonista is egy hölgy lett: Horváth Tímea, a Triatád sportolója 10 óra 59 perc 04 másodperces nagyszerű időeredménnyel bronzérmet szerzett a nők között!

 

Megosztás