Az úttest javítása alatt kérjük, vezessenek GYORSABBAN?

Olvasónk jelezte: a Jókai utcai lakóövezetben a kátyúzás idejére, feltehetően véletlenül, 30 km/h-ás sebességkorlátozási táblát raktak ki. Ezzel felülírták a lakóövezet 20 km/h-ás korlátozását.

A Jókai utca bejáratánál kék négyszögletű tábla áll, rajta házikóval és játszó gyerekekkel. Ez nem gyermekrajz, hanem nagyon is szigorú forgalmi korlátozásokat hirdető KRESZ-tábla: lakóövezeti zónát jelöl. Ezeken a területeken óránként 20 kilométer a megengedett sebességhatár, hiszen gyalogosok közlekedhetnek az úttest egész hosszában, ha nincs járda, és nem akadályozzák az autós forgalmat. A tábla további korlátozásainak elolvasásához kattintson ide!

Így aztán némi fejvakarásra ad okot a következő fénykép:

Információink szerint a Jókai utca képen látható szakaszán kátyúkat javítanak, és erre az időre helyezték ki a 30-as táblát. Ezek szerint az útmunkálatok idejére tapossunk bele a gázba azon a szakaszon, ahol egyénként 20 lenne a megengedett sebességhatár? – írták olvasóink. Természetesen mindenkit arra biztatunk, inkább maradjanak a lakóövezeti szabályok megtartása mellett.  

 

Megosztás