Babacsomagot ajándékoz Nagyatád

30 ezer forinttal támogatja a város önkormányzata az újszülöttek családjait, egy babanaplót és emléklapot is ajándékoz számukra. Így fejezi ki a gyerekszületés fontosságát. Elindítják a Nagyatádi életfa programot is.

Évről évre csökken a gyerekszületések száma Magyarországon. Örvendetes, hogy Nagyatádon viszont növekedés tapasztalható az elmúlt években. Három éve még 64 újszülött látta meg itt a napvilágot,tavaly pedig már 80. 

– A család életében a gyermekszületés a legnagyobb öröm, ugyanakkor megnőnek a kiadásaik is. Ezért javasoltam a képviselő-testületnek, hogy kézzelfogható támogatást is nyújtsunk az újszülöttek családjainak – indokolta az új juttatást Ormai István polgármester. – A 30 ezer forint mellé gesztusként nyújtandó babanapló és emléklap is azt fejezi ki, hogy városunk számára rendkívül fontos a gyermekszületés és -nevelés.

A születési támogatásra jogosult minden, Nagyatádon – a gyermek születését közvetlenül megelőző egy évben – bejelentett lakóhellyel rendelkező szülő. A támogatáshoz kérelmet kell benyújtani az önkormányzathoz a gyermek születését követő 120 napon belül egy formanyomtatványon. Minderről a védőnők tájékoztatást fognak adni a családoknak.

Elindítja az önkormányzat a Nagyatádi életfa programot is: minden ősszel a közterületen ünnepélyes keretek között egy-egy fát ültetnek az adott évben született gyermekek tiszteletére. A fa mellett feltüntetik majd a kicsik nevét is.

Megosztás