Bertók László munkássága előtt tisztelegve

Bertók László versmondó emlékversenyre érkeztek ma az ország több városából a nagyatádi turisztikai központba.

Bertók László versmondó emlékversenyre érkeztek ma az ország több városából a nagyatádi turisztikai központba. A nagyatádi, pécsi, kaposvári, szolnoki versenyzők két verssel jelentkezhettek, melyekből az egyik Nagyatád díszpolgárának, Bertók László Kossuth-díjas költőnek a verse kellett, hogy legyen.

A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ, a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nők Nagyatádért Egyesület közös szervezésében zajló, immár hagyományos versenyre tehetséges, felkészült versenyzők jelentkeztek.

Ormai István polgármester minden versenyzőnek és a zsűrinek is egy-egy Bertók László kötettel köszönte meg munkáját. A versenyt Szakályné Pintér Mária a Nők Nagyatádért Egyesületének elnöke nyitotta meg, és a megmérettetés kezdetén levetítették a Nagyatádi Városi Televízió korábbi felvételét, ahol Bertók László még részt vehetett a róla elnevezett verseny egyik korábbi fordulóján. A megható pillanatok után a szakmai zsűri Sarkadi Kiss János és Csonka Iboly a kaposvári Csiky Gergely színház művészei nagyon színvonalas előadásokat hallhatott, a többségükben fiatal tehetségektől.

Eredmények:
Felnőttek (4 nevező)

1. Helyezettként díjazott:
Juhász Mária

Ifjúsági kategória (11 versenyző)

1. Jaksa Máté
2. Mustos Absolon
3. Illés Márton

Különdíjban részesült

Zarka Nelli Virág
Völgyi Krisztina

Megosztás