Beszakadt egy pince Segesden

Teljesen beszakadt egy házzal egybeépített melléképület pincéjén a födém tegnap délben Segesden. Az épület azon része életveszélyes, emiatt egyelőre a mentési munkálatokat sem tudták megkezdeni.

Vasárnap 12.01-kor érkezett a riasztás, kiderült, hogy az egyik Kossuth utca ház melléképülete alatti pince teljesen beomlott.

A tárolóként és nyári konyhaként használt melléképület északi fala is megrepedt – mondta Náray László, a Segesdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnok-helyettese. – A lakóházéval egybefüggő a helyiség tetőszerkezete. A kiérkező szakember megállapította, hogy a melléképület életveszélyessé vált, senki nem mehet be oda. Emiatt a mentési munkálatokat sem tudtuk megkezdeni.

A pince egyébként száraz, tehát nem csapadék vagy talajvíz okozta a beomlást. A helyiek valószínűsítik, hogy az elmúlt napok horvátországi földrengései okozhatták a gondot. Ma egy statikus is megvizsgálja az épületet, és az ő szakvéleménye után döntenek a további teendőkről. A házban egy középkorú férfi lakik, a település jegyzőnője már segítséget ígért neki szükség esetére.

 

Megosztás