Biztonságosabb átkelést a gyalogosoknak!

A Baross utcában és a konzervgyár környékén, valamint az Ungár-Pozsony utcák sarkán kellene biztonságosabbá tenné az átkelést. Főként erről szóltak az interpellációk a mai képviselő-testületi ülésen a városházán.

– Idén már a harmadik baleset történt az Ungár és a Pozsony utca sarkán, és tavaly is volt kettő. Abból az egyik az enyém volt – jelezte Melles Zoltán képviselő. Rögtön hozzátette: ő volt a vétlen fél. Arra kérte a hivatalt, vizsgálják meg, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni ott a gyalogosok átkelését. Mint mondta, talán segíthet, ha stoptáblát helyeznek ki az elsőbbségadás kötelező helyett.

A konzervgyár előtti vasúti átjáró környéke még mindig kivilágítatlan, vetődött fel az ülésen. Mint kiderült, már az idei tervek között szerepelt lámpák kihelyezése, de az E.ON fejlesztést jelzett oda, ezért arra várt az önkormányzat. Aztán nemrég kiderült, mégsem bővít ott az áramszolgáltató, úgyhogy most ismét bekerült a fejlesztések közé a konzervgyár környékének közvilágítása: öt lámpát fognak a helyszínre szerelni jövőre.

Szintén a biztonságosabb gyalogos átkelést szorgalmazta Boros Bálint, mondván: a Baross Gábor utcában a jelzőlámpa fénye az alacsonyabb gyerekek számára kevésbé látható.

– A Hunyadi lakótelep múlt héten megint sötétségbe borult, de szerencsére az önkormányzat műszaki irodája gyorsan értesítette az E.ON-t, így hamar megoldódott a probléma – mondta Simonovics Józsefné, aki köszönetet is mondott a városháza munkatársainak a segítségért. 

A Petőfi utca 53. és az Éltes iskola környékén a vízelvezetéssel van probléma, derült ki Kovács Károly felszólalásából: az árokban áll a csapadék, ami a pincék, illetve a környező házak falainak vizesedését okozhatja. Ezt soron kívül megvizsgálja a városgondnokság. 

Megosztás