Bolhásra riasztották a tűzoltókat

Egy nyolcvan négyzetméteres melléképület tetőszerkezete égett a településen, a tűz átterjedt egy szomszédos épületre is. A bolhási önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre.

Délután fél 5 körül riasztották a helyszínre a tűzoltókat: a nagyatádi és a nagykanizsai hivatásos, valamint a bolhási önkéntes tűzoltók közösen oltották el a lángokat. 

A bolhási tűzoltóállomástól 100 méterre, a Szabadság téren gyulladt ki a melléképület, amelyben bútorokat, fafaragásokat, faanyagot és tűzifát tároltak. A tűz néhány négyzetméteren átterjedt a szomszédos épületre. A helyszínre riasztott tűzoltók hat vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat.

– Az egykori óvoda mellett lévő, korábban szolgálati lakásokként használt épület 30 méter hosszú tetőszerkezete teljesen leégett – mondta Galba Mihály, bolhási önkéntes tűzoltó. – Az épületben van egy helyi fafaragó műhelye, sajnos, az ott lévő faragások, faragott bútorok is mind a lángok martalékává váltak. Egy padot sikerült épségben kimentenünk. 

A helyi önkéntes tűzoltó beszámolója szerint a lángok beszöktek az épületbe is a tűzfal szellőzőnyílásán keresztül, de időben érkeztek a helyszínre, ahol még csak izzott a gerenda, a továbbterjedését pedig sikerült megakadályozniuk.

Megosztás