Csak minden 10. atádi szülő szeretné beoltatni a gyerekét

Az EMMI tájékoztatása szerint az iskolások covid oltása a háziorvosok bevonásával fog történni, és szeptember elején is lesz rá lehetőség. Nagyatádon az igényfelmérés szerint csak kevés szülő kéri gyerekének az oltást.

„Az iskolaorvosok mellett a háziorvosok bevonásával kezdődhet meg tanévkezdéskor a 12-18 évesek koronavírus elleni oltása az oktatási intézményekben” – írta a Népszava az EMMI-től kapott információk alapján. Az is kiderült, hogy a tervezett augusztus 30-31-ei oltónapokon kívül még szeptember elején is lesz lehetőség az iskolások oltására.

Még július végén kapták meg az iskolaigazgatók a tájékoztatást, hogy az iskolakezdés előtt meg kell szervezni a 12-16 évesek koronavírus elleni oltását. Ehhez már több intézményben előzetes igényfelmérést végeztek, így a nagyatádi iskolában is. Mint kiderült, meglehetősen kevés szülő kéri a gyermekeik oltását.

Elég nagy arányban jeleztek már vissza a szülők, és hozzávetőlegesen csak a 10 százalékuk kéri a vakcinát – mondta Iváncsics Gyula, a Bárdos iskola igazgatója. – Ez csak igényfelmérés volt, semmilyen kötelezettséget nem vállaltak vele a szülők.

Az igazgató hozzátette: egyelőre nem kaptak további értesítést vagy utasítást arról, hogy szeptemberben is lennének megszervezendő oltási alkalmak.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás