Családi versenyekkel kezdődött a 33. eXtremeMan

Ötvennél is több hölgy futott, százötven 2-11 éves gyermek indult az eXtremeManó futóversenyen, négyen pedig a babakocsis futamon. Délután az ünnepélyes megnyitóval és a tésztapartival folytatódik a rendezvény. Videóval!

Reggel 9 órakor rajtolt el az első mezőny, a „Csak fuss és mosolyogj” fantázianevű, mintegy 2,2 km-es futáson több mint 50 fiatal és még fiatalabb hölgy mutatta be bájosan koordinált mozgáskultúráját.

Köztük Őri-Orosz Krisztina, aki Hatvanból érkezett, és eredendően csak a szobaton egyéniben induló párját kísérte el, de tegnap megtudta, hogy újdonsült férje benevezte.

Még két hónapja sincs, hogy összeházasodtunk, és az esküvő elég sok előkészületet igényelt, úgyhogy kimaradtak az edzések, de ez a táv így sem fog ki rajtam – mondta mosolyogva. – Az eddigi leghosszabb távom egyébként egy félmaraton volt.

Őri-Szabó Krisztina
Őri-Orosz Krisztina, Hatvan

A hölgyek futamát 7 perc 12 másodperces időeredménnyel egy 12 éves leányzó, Katona Korinna nyerte.

Hat éves korom óta sportolok, és országos bajnoki első helyezés a legjobb eredményem triatlonban – árulta el az ifjú egri hölgy.

Katona Korinna
Katona Korinna, Eger

A kicsik korosztályonként öt csoportban állhattak a rajtvonalra: a legkisebbek (2-3 évesek) 100 méteres, a legnagyobbak (10-11 évesek) pedig már 1300 méteres távon szaladtak. Többnyire nehéz volt eldönteni, kik lelkesebbek, a manók vagy a szüleik, ám az biztos, hogy a célba érve minden apróság boldogan nézte a nyakába akasztott érmet, és fogadta a felnőttek gratulációit.

A 6 éves Hannától és édesapjától például megtudtuk, hogy születése óta eddig minden évben eljöttek Pécsről a nagyatádi versenyre, sőt, ő minden alkalommal futott is. Na, jó, az első évben inkább még totyogott, helyesbített az édesapa.

Hanna
Dinya Hanna, Pécs

Mind a hölgyek, mind korosztályonként a manók győztesei dobogóra állhattak, és ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át díjukat.

A délelőtt egy létszámában is családias hangulatú, és igen kedves „megmérettetéssel” zárult. A babakocsis futam szelíd, 700 méteres távján négy anyuka és apuka által hajtott járgányokban ültek a legapróbbak, akik ennek köszönhetően már néhány hónapos koruk dacára azzal büszkélkedhetnek majd, hogy szinte beleszülettek a sportba, a triatlonba és az eXtremeMan Nagyatád versenybe.

Délután fél 6-kor az ünnepélyes megnyitóval és az azt követő tésztapartival zárul a mai nap. Holnap pedig felvirrad „az év leghosszabb napja”, a 3,8 km-es úszást, a 180 km-es kerékpározást és a 42 km-es futást egyéniben teljesítő triatlonisták rajtját jelző ágyúszó fél 8-kor dürdül majd el a gyékényesi tó partján.

A hosszútávú triatlonverseny előkészületeiről itt, a holnapi forgalomkorlátozásokról pedig itt írtunk.

Megosztás