Csoportosan rátörtek, ütötték, rúgták – egy meg nem történt bántalmazás miatt

Egy anya ugyanis elhitette a két fiával, hogy a sértett megütötte őt, ezért mindhárman rátámadtak az otthonában. Előzőleg a nő ott italozott, vele volt három kisebb gyereke is.

A Nagyatádi Járási Ügyészség erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal az anyával és két fiával szemben, akik azért támadtak rá a sértettre otthonában, mert a szülő elhitette gyerekeivel, hogy a sértett megütötte és ellökte őt.

A vádiratban foglaltak szerint a nő három kisebb gyermekével a sértettnél italozott, amely során összeszólalkoztak, ezért a sértett távozásra szólította fel őket.

Az asszony gyermekeivel kiment ugyan a házból, de annak udvarán megbízta a kiskorúakat, hogy menjenek haza és hívják ide két idősebb testvérüket azon üzenettel, hogy őt a sértett megverte, amiért elégtételt kell venniük.

A fiúk „az anyukkal történtek miatt” indulatosak lettek és egyből a sértett házához indultak. Út közben a valótlant állító szülővel is összetalálkoztak, aki megerősítette a bántalmazást, így hárman mentek vissza a férfihez. A sértett mindeközben bezárkózott, ennek ellenére kővel bedobták ablakait, rátörték a lakattal lezárt ajtót, majd – anyjuk bíztatására – a két fivér ököllel többször fejen ütötte, valamint megrúgta az ágyán fekvő és védekezésül összekuporodó sértettet.

A vádlottak a sértett bántalmazásával akkor hagytak fel, amikor észrevették, hogy vérzik az orra.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott azzal, hogy a bíróság a felfüggesztés idejére rendelje el a terheltek pártfogó felügyeletét.

A felhasznált képet a nagyatádi rendőrök készítették a szemle során.
A felhasznált képet a nagyatádi rendőrök készítették a szemle során.

Megosztás