Dupla annyi gyerekkel foglalkoznak a nagyatádi gyógypedagógusok

Megkezdte működését az utazó gyógypedagógia hálózat. A Nagyatád központú szolgáltatással a környék településein biztosítanak gyógypedagógiai ellátást a többségi iskolákban és óvodákban.

Megkezdődött az új tanév az Éltes Mátyás EGYMI iskolában is. Az intézmény falain belül összesen 70 különleges gondoskodást igénylő gyermekkel foglalkoznak a pedagógusok. Az előző évben ketten vonultak nyugállományba a tanári karból. A megüresedett pozíciókat meghirdették és már a nyáron pótolni tudták. Jelenleg 21 gyógypedagógussal működik az intézmény.

Szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis tudtuk biztosítani a szükséges szakembereket és teljes erőbedobással meg tudtuk kezdeni az új tanévet – mondta el Beznicza Adrienn, az iskola igazgatója.  – Ugyanakkor a feladatok megduplázódtak, mivel idén beindult az utazó gyógypedagógiai hálózat. Ennek értelmében a környék településein, Taranyban, Háromfán, Lábodon, Görgetegen, Somogyszobon a többségi iskolák és óvodák olyan gyerekeinek is biztosítunk foglalkozást, akik gyógypedagógia segítségre szorulnak. Tartunk pszichopedagógiai, szomatopedagógiai logopédiai és egyéb komplex foglalkozásokat. A hálózat beindulásával további 65 gyermek ellátását vállaltuk el, amivel gyakorlatilag megduplázódott a keretünk. Ez nagy kihívást jelent.

A feladatok ellátásához további egy pedagógust alkalmazott az intézmény, valamint túlórarendszerben dolgoznak a tanárok. Heti 20 óra a kötelezően vállalandó óraszám, és ezen felül 10 órát vállalhat fejenként egy gyógypedagógus önkéntes alapon túlóraként.

Megosztás