Egy csipet fahéj, egy kanál jókedv

Gőzölgő üstök, tele édes nedűvel! Második alkalommal rendezték meg a forraltbor-főzőversenyt. A Jókai utca játszóterén felállított sátrak árnyékában tucatnyi kondérból bugyogtak fel a fűszeres aromák gőzfelhői.

Bár a verseny alatt nem esett a hó, ahogy azt a szerevezők eredetileg szerették volna, így is barátágos, télies hangulat kerekedett a forraltbor-főzőverseny alatt. Összesen 15 vörös- és 9 fehérborral neveztek be a versenyzők, akik között akadtak helyi illetve Ötvöskónyiból érkezett csapatok is. 

Az ötletgazda Németh Csaba, a 2-es számú választókerület képviselőjelöltje. A Nagyatádi Önkormányzattal valamint a Prológ Alapítvánnyal együttműködve szervezték meg a versenyt. 

Az előző év borvirágos hibáiból tanulva idén két zsűrit állítottak fel, egyet a vörös-, egyet a fehérboroknak, így a bíráknak nem kellett felütniük a garatra. A főzőmesterek minden egyes asztalnál tanubizonyságot tettek vendégszeretetükről: nem lehetett három lépést tenni anélkül, hogy az embert ne kínálták volna meg a forró, fűszeres italokkal. De ezenkívül jócskán volt étlkínálat is: hagymás zsíroskenyerek és pogácsák segítettek a bort felszívni. A szervezők még tábortüzet is raktak szalonnasütés céljából. 

A verseny dobogós helyezettjei és különdíjasai:

Vörösborok:
Különdíjas: Kovács Jánosné
3. Tóth Zoltán
2. Ötvös Team
1. Bokor János

Fehérborok:
Különdíjas: Bokor János
3. Hermann Pál
2. Bódis Sándor
1. Tolnai László

„Mámor nélkül az élet mit sem ér.
Bor nélkül nem pezsdül, csak az ifjú vér.
Tudod -e mi a jó bor diadalma?
Hogy a vén issza magát fiatalra.
Gondról gondoskodik úgyis az élet.
Mi gondozzuk a venyigéket.”

 

Megosztás