Egy nap alatt kilenc új fertőzés Magyarországon

4183-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, ám nincs újabb elhunyt. A világban közben rekordot döntött a napi fertőzések száma, főleg az USA-ban mért adatok miatt.

Az elmúlt 24 órában kilenc újabb esettel nőtt a Magyarországon azonosított koronavírusos betegek száma, ezzel elérte a 4183-at. Somogy megyében változatlanul nincs jelentős fertőzöttség, továbbra is csak 22 esetről tudunk. Nagyatádon egyetlen betegnél sem mutatták ki a COVID-19 vírust.

Az országosan elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2811-en pedig már felépültek a betegségből. Az aktív fertőzöttek jelenleg 783-an vannak, közülük 144-et ápolnak kórházban, 8-an vannak most is lélegeztetőgépen.

A járványveszély nem szűnt meg, járványügyi készültség van érvényben. Ennek értelmében bizonyos óvintézkedések betartása továbbra is kötelező: így például a szájmaszk viselése az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.

Míg Magyarország viszonylag jól teljesít a járvány féken tartásában, addig a világban tombol a fertőzés. Szombaton megdőlt az egy nap alatt regisztrált pozitív esetek száma: több mint 212 ezer emberről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzöttek.

A WHO adatai szerint ennek több mint felét, 130 ezer esetet az amerikai kontinensről jelentették, főleg Egyesült Államokból és Brazíliából.

Megosztás