Egyéves lett Nagyatád hírportálja

Több mint 2500 követője lett az oldalnak. Egy év alatt 1310 hírt, 420-nál is több videót és 4780 fotót készítettünk. Köszönet a látogatóknak!

Az első évben több mint 221 ezer felhasználót és 912 ezer oldalmegtekintést regisztráltunk.

– A legnagyobb örömünk talán az, hogy több mint 2500 követője lett ez alatt az egy év alatt az oldalnak – összegezte Katona József főszerkesztő. – A legutóbbi hónapban, azaz októberben naponta 2300 egyedi felhasználó tekintette meg az Atádhírt. Az elvégzett munka mennyiségéről a számok tudnak leginkább beszélni: 1310 hírt töltöttünk fel egy év alatt, több mint 420 videót és 4780 fotót.

Vagyis naponta átlagosan 4 friss tartalommal tudtunk szolgálni a Nagyatádon és környékén élőknek.

A legnézettebb napunk eddig 2018. február 27-e volt: több mint 17500 oldalmegtekintést regisztráltunk – ismertette Herr Dávid szerkesztő-riporter. – Aznap volt az a hatalmas havazás, hóátfúvások, közlekedési balesetek. Az egyik cikkünket, ami ebben a témában íródott, 127-en osztották meg.

Egyebek között ezek az írások jelentek meg aznap: Riasztás, 10 centi hó, Barcsot és Berzencét már lezárták!; Másodfokú riasztás a hófúvások miatt!; Folyamatos hófúvások: már több baleset és elakadás Somogyban; Újabb karambol a hó miatt.

A tartalmak nagyon fontos része a kép: a mozgókép, vagyis a videó és a fotó egyaránt.

Az elmúlt 1 évben rengeteg eseményt fényképeztem az Atádhír részére – mondta Röhrig Dániel operatőr, fotós és vágó. – Időközben készül az új fotósorozatunk is, amely komolyabb témával foglalkozik. Ennek a címe Vénülő vidék, ami a vidéken élő emberek problémáit próbálja elmesélni képekben és szavakban.

Az első évben a következők voltak a legnézettebb tartalmaink:

1. Hófehér őzbak járja a somogyi erdőket 2018. 03. 04. 46 ezer

2. Gyorshír: súlyos tragédia a lábodi úton 2017. 02. 21. 11.800

3. Elhunyt az elgázolt nagyatádi középiskolás 2018. 05. 29. 10.879

4. Stohl András: könnyfakasztó élmény Kaszón 2018. 09. 12. 8.047

5. Programok 7.607

Az elmúlt egy évben számtalan hírességgel is találkozott stábunk – mesélte Vránics Ildikó szerkesztő-riporter. – Így pl. készítettünk interjút Stohl Andrással, Reviczky Gáborral, Gregor Bernadett-tel, Lackfi János kortárs költővel, Kovács Kokó Istvánnal, Görög Ibolya protokoll szakértővel és a Szomszéd Néni Produkciós Irodával is.

Mindenkinek vannak kedves témái és feladatai a szerkesztőségben.

Bemutattuk Nagyatád értékeit, felkutattuk a történelmi helyeket mint pl. a dohánybeváltó vagy a Mándl kastély, és olyan embereket mutattunk be, akik nagyon különleges alkotómunkát végeznek a városban – emelte ki Grunner Fanni operatőr, vágó.

Az Atádhír több sikeres nyereményjátékot is szervezett egy év alatt. A programok, az időjárás-jelentés és a helyi éttermek kínálatai ugyancsak érdeklik az embereket. A munkatársak abban bíznak: mind többeket sikerül a következőkben bevonni Nagyatád online-szerkesztőségének munkájába.

Megosztás