Ekkor lesz az őszi lomtalanítás Nagyatádon

Nagyatád hulladékszállítási szolgáltatója idén októberben, két ütemben rendezi meg az őszi lomtalanítási akciót. A háztartási lomot az elszállítás napján reggel 7 óráig kell kihelyezni.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint 2020. október 5-én, hétfőn az északi, 6-án, kedden pedig a déli városrészben lesz a lomtalanítás. Ehhez tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosít a szolgáltató.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

A társasházak (közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. Arra kérik az ott lakókat, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat. A kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban kérik kitenni a szétszóródás megelőzése érdekében.

A hulladékszállító felhívja a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladékot szállítja el, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer).

A szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot. Kizárólag attól az ingatlantól, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

A Viridis-Pannonia szintén kéri, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben pedig a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabálytalan közterületi hulladék-kihelyezést a közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják.

 

Megosztás