Eladó a nagyatádi kemping

A legszebb és legjobb állapotú kempingjüknek nevezte a nagyatádit a tulajdonos. A többit is árulja, mondván, ő már idős. Az 1,7 hektáros területet fejleszteni is lehetne.

Két éve ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Thermal Camping Castrum Nagyatád. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy országos hírű a hely: idén már a 20. országos kempingtalálkozót szervezik itt.

A Castrum Kft.-nek 14 kempingből álló lánca volt, ezekből mára négy maradt. A többit 2005. óta folyamatosan értékesítették. Most a nagyatádira is kikerült az „Eladó” tábla. 72 éves tulajdonosa azt mondta, a családja nem kívánja tovább vinni a vállalkozást, neki pedig már túl sok.

Ez a legszebb állapotú kempingünk, négy csillagos, méltán híres a tisztaságáról, ahogy a város is – ecsetelte az előnyeit dr. Réfi Antal. – Panziót vagy üdülőházakat is lehetne építeni a területre, a magyar vendégek azokat jobban kedvelik. A németek, ugye, inkább a lakóbuszos kempingezés kedvelői.

A nagyatádi kemping területe a közművekkel együtt a Castrum Kft.-é, a rajta lévő recepció és vizesblokk épülete viszont az önkormányzaté. A helyhatóság egyébként szintén felmérette és megadta az épületek értékét, így akár azokkal együtt is megvásárolhatja egy befektető.

A kemping 2019-es forgalma még 3500 éjszaka volt, ez tavaly a pandémia miatt visszaesett, ahogy máshol is. Elmaradtak ugyanis a vendégek zömét adó német és kisebb részben holland, dán, svájci és osztrák turisták.

2008-ig 75 százalékban a német vendégek jelentették a forgalmat, az ő fő szezonjuk a május és a szeptember volt – mondta kérdésünkre Hujber Jenő, a kemping vezetője. – A magyarok inkább a nyári hónapokban érkeztek. Az utóbbi időben viszont már a triatlonverseny és a kempingtalálkozó idején voltak a legtöbben.

A nagyatádi kemping vezetője messzeföldön híres vendégszeretetéről, nem véletlenül rendezik itt az országos találkozókat. A kempingezés ugyanis sokkal több puszta nyaralási módnál: sokkal inkább egy életforma, ami a társaságról, a közösségről és a barátságról szól. Több mint 60 éves múltja és kultúrája van Magyarországon.

Megosztás