Életigenlést ajándékozott fellépésével a Tóth Vera Quartet

A művésznő és társai a pozitivitás és az emlékezés jegyében adták elő dalaikat az idei első Zenés Nyári Estén, melyeket sokszáz fős közönség hallgatott végig a Turisztikai Központ udvarán.

A napközbeni forróság enyhülését követően, röviddel háromnegyed kilenc előtt foglalhattak helyet az érdeklődők. A szabadtéri színpadra néző háromszáz szék és a hátrébb lévő sörpadok is rövid idő alatt megteltek a várakozó közönség tagjaival. Ahogy a tompa nappali fények tovább halványultak, és egyre inkább érvényesült a színpad színes világítása, a lámpák fényében egészen az udvar hátuljáig emberek sziluettjei látszódtak, tapsoló kezekkel.

A Tóth Vera Quartet színpadra lépése nem csak egy különleges zenei élményt hozott a városunkba, de egy olyan optimizmustól sugárzó életszemléletet is, amit a művésznő dalok között elmondott gondolatai még inkább megerősítettek. Tóth Vera a fellépés előtti interjúban a kérdésünkre válaszolva azt mondta, szeretne egy gondtalan órát hozni a közönsége mindennapjaiba, amikor a zenei élmény megélésére fókuszálhatnak a problémák helyett.

A taps, a lámpafényben megpillantható mosolygó arcok és a közönséggel való közös éneklés egyaránt azt mutatják, hogy az előadóknak sikerült elérniük ezt a célt. A dalok mindegyikéhez tartozott üzenet, pár léleképítő gondolat, személyes történetek és emlékek, melyeket a művésznő osztott meg közönségével, így a zenei élmény egy sajátos megértéssel is társult: betekintést nyerhettünk a fellépés mögötti alkotói folyamatba, amire csak ritkán van lehetőségünk.

A Prológ Alapítvány programsorozata azonban ezzel még korántsem ért véget: a következő előadás július 23-án lesz, melyen Molnár György harmónikaművész és koncertzenekara Gallusz Nikolettel és Csonka Andrással várják majd az érdeklődőket egy hasonlóan gondtalan és emlékezetes estére.

Megosztás