Elhunyt a nagyatádi polgárőrök vezetője

Horváth Dezső 63 éves volt. Két lánya és unokája gyászolja. Nagyatád Város Polgárőr Egyesületét szintén lesújtotta a tragédia, mint mondták, fájdalom mindazok számára, akik szerették és tisztelték őt.

A jelenleg 22 tagú, lakossági önszerveződésű polgárőr egyesület a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében társadalmi bűn- és baleset-megelőzési céllal alakult meg Nagyatádon 1996-ban.

Tevékenységükért anyagi ellenszolgáltatást nem kapnak, kizárólag önkéntes közérdekű munkát végeznek. Legfőbb támogatójuk az önkormányzat, pályázati formában. Önkénteseik legfőbb feladatvállalása: aktív járőrszolgálattal társadalmi szerepvállalás a település közrendjének, közbiztonságának a javításában, a közterületen való jelenlétünkkel a bűnözés visszaszorítása; részvétel rendezvények szervezésében, biztosításában, tájékoztató munkában (iskola, óvoda, nyugdíjas egyesület, stb.). Szoros együttműködést tartanak fenn a rendőrséggel, az önkormányzattal, a szakmai szervezetekkel, a helyi intézményekkel és a helyi társadalom tagjaival. Önkénteseik rendre ott vannak egyebek között a piacon szombatonként, mindenszentek és halottak napja táján a temetőben, az országos triatlonversenyen és a nemzeti ünnepek városi megemlékezésein.

Horváth Dezső a 2000-es évek eleje óta vezette a helyi polgárőr egyesületet. Két lánya és unokája gyászolja őt.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Megosztás