Elhunyt az elgázolt nagyatádi középiskolás

Élt köztünk egy fiatalember. A fájdalmas hiányát most fekete zászlók jelzik. Kitűzték azokat az ipari iskola és a Hotel Solar épületére. Tegnap reggel lekapcsolták Csabát az őt addig életben tartó gépekről.

Május 17-e, csütörtök volt. Csabi az esti fél 11-es busszal igyekezett haza a gyakorlati munkahelyéről, ahogy erről korábban már írtunk. Lábodon kiment elé az unokatestvére, aztán hazafelé tartottak. Amerre laknak, nincs se járda, se közvilágítás. Aztán, mire lehúzódott volna az útról, elszáguldott ott valaki egy autón. A rendőrségi közlemény szerint egy lopott autón. Az elkövető még a világítást sem kapcsolta fel. A 35 éves helybeli L. László ittas volt. A lábodiak állítják, éppen ideiglenesen volt szabadlábon.

Csaba gyakorlati képzése a Hotel Solarban folyt. A tragikus estén is éppen az ottani munkából tért haza. A szálloda igazgatónője az Atádhírnek elmondta: mindannyiukat mélyen megrendítette a tragédia.

Az egész szálloda kedvelte őt, páratlanul kedves, tisztességes és jó dolgos fiatalembert ismertünk meg benne – mondta Nagyné Huszár Andrea. – Ha csak annyit mondok róla, hogy az összes ösztöndíját hazaadta, hogy segítse a beteg családját, akkor, azt hiszem, mindenki fogalmat alkothat róla, milyen lelkületű is volt Csaba. A nagyobbik testvére is nálunk volt egyébként gyakorlaton korábban. A szállodában véradást szerveztünk, amikor még abban bíztunk, hogy lehet rajta segíteni. Most pedig gyűjtést indítottunk a családja támogatására.

Az iskolában szintén gyűjtést szerveztek, mondták az érdeklődésünkre. Hamarosan 1 perces néma gyásszal fognak megemlékezni róla. Mivel nemcsak a tanárokat, hanem a diákokat is nagyon megviselték a történtek, az osztályfőnökök beszélgetéseket tartanak, így próbálnak segíteni a fiataloknak a feldolgozásban, a gyász folyamatában.

Néhány diáktársa munkatársunknak beszélt Csabiról. Elmesélték, hogy kitartó volt a munkájában és minden másban is, soha senkinek nem volt egyetlen rossz szava sem róla, és azt, hogy szeretett kondiba járni. 

Két hét múlva a bátyjával ment volna dolgozni a Balatonra. 18 éves volt. Egy jó ember. És valódi ígéret.

Utóirat: az Atádhírnek ma a rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy megkapták az értesítést a kórházból. 

Megosztás