Elkapták a marcali drogdílereket

Lezárult a nyomozás: A marcali rendőrök vádemelést javasolnak két kábítószer-terjesztő, valamint több fogyasztó ellen. Az elkövető „készletéből” többféle illegális szert is lefoglaltak a rendőrök.

Még tavaly szeptember 7-én Marcaliban igazoltatott a rendőrség egy képkocsi vezetőjét és annak utasát. A jármű átvizsgálásakor több kábítószergyaús anyagra bukkantak a körzeti megbízottak. Bűncselemény elkövetésének gyanúja miatt a két marcali lakost elfogták és a helyi rendőrkapitányságon előállították. Ezt követően házkutatás is történt a gyanúsítottak otthonában: kész cirkusz fogadta az egyenruhásokat. A kutatás során  számos további illegális szereket találtak, valamint az azok előállításához  és terjesztéséhez szükséges eszközöket és nagy mennyiségű készpénzt. Ezeket a rendőrők lefoglalták. A későbbiekben megvizsgálták a gyanús szereket: az igazságügyi szakértői vélemény megerősítette, hogy azok kábítószerek voltak. 

A rendőrség közleménye szerint: „A nyomozók K. Bertalant kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoakítv anyaggal való visszaélés bűntett, míg K. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a 39 éves és a 41 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.”

További öt személyt hallgattak ki az üggyel összefüggésben. A nyomozás  anpokban zárult le, a Marcali Rendőrkapitányság a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Járási Ügyészégnek. 

A lefoglalt bűnjelek ránézésre illegális kábítószerek
A lefoglalt bűnjelek ránézésre illegális kábítószerek
Különböző partydrogokkal kereskednek ilyen kiszerelésben
Különböző partydrogokkal kereskednek ilyen kiszerelésben

forrás: police.hu

Megosztás