Elkezdődött a Nagyatádi Kórház dolgozóinak oltása

Ma oltották be az első nagyatádi egészségügyi dolgozókat a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával. Három nap alatt elvileg a kórház összes munkatársa megkapja az elsőt, az ismétlőoltásra a hónap végén kerül sor.

 

A Kaposi Mór Oktató Kórházba már december 30-án megjött az első kétezer adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcina, melyet szilveszter napján elkezdtek beadni az ott dolgozóknak. Azóta újabb kétezer adag oltóanyag érkezett a megyeközpontba, mellyel együtt „megkezdődött a városi kórházak munkatársainak oltása két kihelyezett helyszínen: Siófokon és Nagyatádon, mely a hét közepére be is fejeződik” – olvasható a megyei kórház facebook posztjában.

Dr. Gara István, a Nagyatádi Kórház reumatológusa az első között volt, aki megkapta az oltóanyagot, őt kérdeztük a tapasztalatairól.

Csak annyira volt kellemetlen, mint bármely más oltás, gyakorlatilag egy szúnyogcsípés volt az egész – mondta az orvos. – Mivel önkéntes alapon történik, ezért előtte egy beleegyező nyilatkozatot kellett előtte kitölteni, és persze előtte át kellett esni egy orvosi vizsgálaton is. Nyilatkozni kellett a társbetegségekről, ismert allergiákról, hogy volt-e valaha allergiás reakció oltással kapcsolatban. Miután beadták, volt még egy fél órás megfigyelési időszak, hogy jelentkezik-e bármilyen mellékhatás. Esetemben semmi nem történt.

Azok, akik ma kapták meg a vakcinát, január 26-án fognak átesni az ismétlőoltáson.  A hét második felében az Országos Mentőszolgálat dolgozóival folytatják az oltási ütemtervet.

Megosztás