Ellenőrzik az autók téli felkészültségét a dohánybeváltónál

Városunkban most is zajlik ez az ellenőrzés a Dózsa György utcában. Országos akció keretében vizsgálják a gépjárművek felszereltségét a téli viszonyoknak megfelelően. Az ön autója készen áll a kemény mínuszokra?

Téligumi, fagyálló ablakmosó, pára- és fagytalanítás, láthatóság – ezeket vizsgálják a rendőrök a félreállított járművekben országszerte. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére indított akcióban a gépjárművek téli átállását ellenőrzik fokozottan a közúti hatóság szakemberei. Az akció november 19-től 21-ig tart. A program célja figyelemfelhívás a téli közlekedés veszélyeire, fokozott baleseti kockázataira. Nem csak személyigépjárműveket, hanem teherautókat és buszokat is vizsgálnak. 

Városunkban is végeznek közúti ellenőrzéseket, ezek során első sorban nem a bírságolás, hanem a figyelmeztetés a hatóságok fő feladata. Jeleneg a dohánybeváltó épülete előtt állítják félre a forgalmat átvizsgálás céljából. A rendőrség munkatársai kiemelt figyelemmel vizsgálják

  • a téli gumiabroncsok állapotát és típusazonosságát (esetlegesen a hólánc meglétét),
  • a téli szélvédőmosó folyadék használatát és az ablaktörlők állapotát,
  • a fagyálló folyadék meglétét és fagyáspontját,
  • a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, a fényvisszaverő mellény meglétét.

Indulás előtt ne felejtsék el fagytalanítani és párátlanítani a szélvédőket és a többi üvegfelületeket! Biztonságos közlekedést!

Az indulókép illusztráció. 

Megosztás