Elrajtoltak a mosolygós hölgyek és a fürge manók

Az eXtremeMan kísérőrendezvényeivel indult nap a hosszútávú triatlonverseny versenyközpontjában. A szülők körében nagy népszerűségnek örvendő eXtremeManó futóversenyen 168-an, a női futamon 29-en álltak rajthoz.

Bár borúsan indult a nap, szerencsére a délelőtti felhők nem hoztak esőt, ezért zavartalanul elrajtolhattak az eXtremeMan pénteki kísérőrendezvényei. Elsőnként 9 órakor a női futóverseny, a „Fuss és mosolyogj!” résztvevői állhattak rajthoz, hogy a városi strand parkolója körül és a Zrínyi utcán futva 2200 métert teljesíthessenek. A versenyzők élénkszínű pólókban valóságos színkavalkádot képeztek a futópályán.

A leggyorsabb versenyzőket felhívták a színpadon felállított dobogóra. Harmadik helyen Makkos Enikő, második helyen Csörnyei Nelli, első helyen pedig Nyilas Zsuzsanna végzett. A fürge lábú női sportolók egy-egy csokor virággal és egy a Jysk áruház által felajánlott díszpárnával lettek gazdagabbak.

Ezt követően 10 órakor rajtolt el a szülők és a gyerkőcök által várva-várt futóverseny sorozat, az eXtremeManó futamai. A piciknek egy a műsorvezető, Péter Attila által vezényelt vicces tornagyakorlattal volt lehetőségük bemelegíteni a futás előtt. Ezt követően elsőként azok a kisgyerekek állhattak rajtvonalhoz, akik valószínűleg még épp, hogy csak megtanultak járni: a 2-3 évesek korosztályával indult a verseny. Nekik még egészen rövid, 100 méteres távon kellett helyt állniuk, a strand parkolójából kellett beszaladniuk abba a célkapuba, melyen holnap az egyéni versenyzők is átléphetnek az ironman távot teljesítve.

A piciket a büszke szülők is elkísérhették a futáson. Ezt követően a 4-5 éves korosztály 400 méteren versenyzett, ők már körbefutották a strand parkolóját. Utána a 6-7 évesek álltak rajthoz, rájuk már két kör, összesen 700 méter várt. 10:30 perckor a 8-9 éves manók versenyét rajtoltatták el, ők már három kört teljesítve egy teljes kilométert futottak. Újdonság volt idén, hogy még egy korosztályban nevezhettek a legfiatalabb versenyzők, így 10:40-kor a 10-11 évesek is futhattak egy jó, nekik már négy kört futva 1300 métert kellett teljesíteniük. Végezetül a népszerű babakocsis futammal zárult a manófutás: itt a picik igazából csak utazók voltak, a szüleik szálltak versenybe, akik babakocsival tolták őket két körön keresztül. Mind a 168 manó egy egyedi érmet kapott a célban.

Megosztás