Elrendelték a Nagyatádon elfogott zsaroló letartóztatását

A Nagyatádi Járási Ügyészség indítványt tett annak 47 éves kaposvári férfinak a letartóztatására, akit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanú miatt vettek őrizetbe a nagyatádi nyomozók.

Halálos fenyegetés miatt fogtak el egy férfit szombaton a nagyatádi nyomozók és a megyei főkapitányság bevetési egysége a  Korányi utcában.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 nyara óta, korábbi megállapodásuktól eltérően 600 ezer forint helyett – jogtalan haszonszerzés végett – 2 millió 300 ezer forintot követelt a sértettnek korábban továbbértékesítés miatt átadott mobiltelefonokért. Több alkalommal telefonon megfenyegette a sértettet azzal, hogy amennyiben nem fizeti meg az egyoldalúan megemelt tartozást, akkor megöli, illetve őt és családját is bántalmazni fogja. A fenyegetések hatására a sértett két nagyobb értékű mobiltelefont, valamint 100 ezer forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak, melynek megfizetése után azonban a nagyatádi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a férfit.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója 2020. december 15.-én megtartott ülésén az ügyészség indítványának helyt adott, és a férfi letartóztatását elrendelte.

 

Megosztás