Elsőfokú figyelmeztetés zivatar miatt

Az évszakhoz képest hűvösebb időben zivatarokra számíthatunk ma, mintegy 6 mm csapadékot mutatnak Nagyatád környékére az előrejelzések. A meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztás adott ki a járás területére.

Ma napközben több helyen, éjfélig elszórtan valószínű zivatar az országban, ritkábban északnyugaton. A környezetükben szélerősödés (50-70 km/h), néhol (nagyobb eséllyel az ország délkeleti felében) felhőszakadás (30 mm-t meghaladó csapadék), illetve kis méretű jég előfordulhat.

Nagyatád környékén mintegy 23 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, a zivatarok körülbelül 6 mm csapadékot hozhatnak. Vagyis sem aratni, sem strandolni nem igazán lehet ma.

Vasárnap napközben a mainál kisebb számban összességében szórványosan valószínű zivatar, gyakrabban a középső és keleti területeken, de kisebb számban nyugaton is előfordulhat, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékra azonban már csak délkeleten van esély, a többi maihoz hasonló kísérőjelenség mellett.

Nagyatád térségében kissé melegszik az idő, kb. 26 fokig, közepesen felhős, szeles nap lesz holnap, de csapadékra már nem kell számítani.

Megosztás