Elszabadult lovaskocsi Nagyatádon!

Ittasan vette a gyeplőt a kezébe a férfi, végül kiszédült a kocsisülésből. A lovaskocsi egy parkoló gépjárművel ütközött, a lovak elszabadultak. Az utca lakói fogták össze az elkanászodott patásokat.

A Vasút utcában délután kettő óra után néhány perccel puffanásra, majd egy hangos csattanásra lettek figyelmesek. Egy elszabadult lovaskocsi beleszaladt egy, az utcában parkoló Suzuki gépjárműbe. Értesüléseink szerint a kocsi vezetője ittas volt. A 61 éves férfi kiesett a kocsisülésből, a kocsi továbbhaladt irányítatlanul, így történt a baleset. Az ütközést követően a lovak elszabadultak. A kocsis a fején és a kezén zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A lovakat az utca lakói fogták össze
A lovakat az utca lakói fogták össze

Az lovakat az utca lakói fogták össze, később egy fához kötözték a jószágokat. Három órakor a elvitte őket a tulajdonos. A kocsisnak nincs kötelező biztosítása, így az okozott kárt, mely jelentősnek mondható, a biztosító nem fizeti meg. A helyszínre érkező rendőrök megszondáztatták a baleset okozóját: a 1,1 ezrelék feletti alkoholszintet mértek, mely már erőteljes részegséget jelent. A lovaskocsiban több üres sörösüveget is találtak.  A kocsist a helyszíni ellátás után mentővel kórházba szállították. 

Az okozott károkat nem téríti meg a biztosító
Az okozott károkat nem téríti meg a biztosító
Az üléséből kiszédült az illuminált kocsis
Az üléséből kiszédült az illuminált kocsis

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás