Ember az emberekért-díjat kapott Huszics Klára

A mozgáskorlátozottak érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként. Az érem bronz fokozatát a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége adományozta a nagyatádi csoport vezetőjének.

A Nagyatád és környékét összefogó csoportnak mintegy 230 tagja van. Klára 2016. óta vezeti őket. Amiben tud, segít: eszközvásárlásban, lelki támogatásban, rendezvényeket, kirándulásokat szervez, kulturális eseményeken vesznek részt. A tagok egy része ágyhoz kötött, többsége viszont annak ellenére is aktív, hogy kerekesszékes vagy éppen két mankóval jár.

Nagyatádon jól megoldott az akadálymentesítés, minden hivatalba és intézménybe be tudunk jutni – értékelte a helyzetüket Huszics Klára. – Viszont sok nehézséget okoz mindenhol az országban, hogy a sérült emberek foglalkoztatása nagyon gyenge. A rehabilitációs járadék pedig borzasztóan alacsony, a leszázalékolt emberek gyakran 30-50 ezer forintot kapnak, amiből képtelenség megélni.

A segédeszközök beszerzésének és a felújításoknak a támogatása viszont jól működik, mindenki részére elérhető, tette hozzá Klára.

Fotó: Györke József
Fotó: Györke József

 

 

Megosztás