Emlékerdőt adtak át Darvaspusztán

Egy hektár területet ültettek be vadgyümölcsökkel a jövő évben tartandó vadászati világkiállítás emlékére. A gyümölcsfák leendő lombkoronája madártávlatból a 2021-es számot fogja kiírni.

Ma reggel 10 órakor ünnepélyes keretek között adták át Darvaspusztán azt az egy hektáros erdőt, melyet a 2021-es Kaszóban rendezendő vadászati világkiállítás emlékére ültettek. Az „erdő” jelző jelenleg még egy jó szándékú túlzás, hiszen egyelőre csak csemeték tucatjai meredeznek az ég felé a füves területen. Az csalitos központi eleme egy faszobor, melyen a kaszói erdőgazdaság erdei, vízi- és légi állatai kaptak helyet. A műalkotást egy helyi lakos, Radák Richárd készítette.

Az emlékerdő központi dísze ez a faszobor
Az emlékerdő központi dísze ez a faszobor

A világkiállítás nagyszabású esemény lesz Kaszóban, utoljára 50 éve, Budapesten tartottak hasonló rendezvényt. Az előkészületek már több mint egy éve folyamatban vannak. Az emlékerdő átadásai is ennek részét képezi.

Az ünnepélyes megnyitón ünnepi beszédet mondott dr. Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás kormánybiztosa, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója
Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója

Ezt követően szalagátvágással ünnepélyesen átadták az erdőt, majd jelképesen emlékfát ültettek. A gyümölcsfákat úgy helyezték el, hogy a majdani lombkoronájuk madártávlatból a 2021-es számot írják ki.

Az átadás pillanatai
Az átadás pillanatai
Megosztás