Ennyiért tankolhatunk az árstop után

Eddig tartott a 480 forintos benzin időszaka. 13 hónap után ismét csak piaci áron tankolhatunk, már ott, ahol éppenséggel van üzemanyag. A benzin 641, a dízel 699 forintba kerül.

Tegnap késő este jelentette be a kormány, hogy megszünteti az üzemanyagok hatósági árát, ez utána gyorsan meg is jelent a Magyar Közlönyben, és kedden 23 órakor életbe is lépett.

Körülnéztünk Nagyatádon, mi a helyzet tegnap óta. A Tele-Tanknál nem láttunk változást, a Mol-kúton ezek az árak:

  • benzin 641 forint
  • dízel 699 forint

Viszont legalább van, mert pl. tegnap este a barcsi Mol-kúton nem lehetett kapni, sőt, az egyik kaposvári Mol-kúton sem olvasónik jelzései alapján. Azt megtudtuk, hogy az atádi Mol-töltőállomáson a tegnap esti zárásig nagyon sokan tankoltak, most már várhatóan azok mennek, akik a hosszabb sorok miatt addig nem tudtak megtankolni. Az 50 literes korlát még érvényben van, pár napig eltart, amíg átállítják a kútoszlopokat.

Az atádi OMV töltőállomásán szinte ugyanazok az árak, még éjszaka is volt üzemanyag, az ottani kutasok azt mondták, az elmúlt 13 hónapban mindvégig tudták garantálni az ellátást, sosem fordult elő, hogy teljesen leürültek. Tegnap náluk is nagyon sokan megfordultak, szűkös a készletük, de bíznak benne, hogy estig kitart, aztán érkeznek majd az import üzemanyagok, és szép fokozatosan feloldhatják majd a mennyiségi korlátozást. Ez várhatóan néhány napba telik.

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel

Megosztás