Épülettüzek és vihar miatt vonultak a tűzoltók

Nagyatádon raklapok égtek egy ipartelepen, és egy 25 méteres fenyő dőlt meg. Kaszón kazánház, Lábodon műhely, Somogyszobon pedig garázs gyulladt ki. Csurgó és Iharos között egy személyautó csapódott az árokba.

26 alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvége során. Számos esetben vonultak az egységek szabadtéri és épület tüzekhez, emellett többször kellett a viharos erejű szél miatt veszélyesen megdőlt fákat is eltávolítani. 

Péntek reggel Kaszópusztán egy telephely kazánházépületének tetőszerkezete kigyulladt. A tűzhöz a nagyatádi hivatásos, csurgói önkormányzati és bolhási önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek az áramtalanítást és gázelzárást követően a kazánház tetőszerkezetét megbontották és kettő vízsugárral a tüzet eloltották. 

Pénteken délelőtt kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Lábodon, a Táncsics Mihály utcában. A mintegy 100 négyzetméter alapterületű, asztalos műhelyként működő épület teljes terjedelmében égett, és a tetőszerkezete is beomlott. Az kiérkező egységeknek sikerült megakadályozniuk a tűz lakórészre történő átterjedését. A barcsi, szigetvári és kaposvári hivatásos, valamint a lábodi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Pénteken délelőtt Nagyatádon a Napfény utcában egy körülbelül 25 méter magas fenyőfa a viharos szél következtében veszélyesen megdőlt egy lakóház felé. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő segítségével, motorfűrésszel eltávolították a fát.

Pénteken kora délután Nagyatádon egy ipartelepen  felhalmozott ágakat, raklapokat égettek. A tűz a felerősödő szél következtében átterjedt a mellette lévő száraz füves területre. A város tűzoltói kéziszerszámokkal megakadályozták a tűz továbbterjedését és a még izzó részeket egy vízsugárral eloltották. 

Somogyszobon a Kossuth Lajos utcában péntek délután kigyulladt egy fémszerkezetű, hullámpala fedésű garázs. A tűz veszélyeztette a szomszédos műhelyépületet is. A kiérkező nagyatádi hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt körülhatárolták és megfékezték a lángokat. A beavatkozás során az egységek öt kanna üzemanyagot és három gázpalackot is kihoztak a műhelyből. 

Vasárnap árokba csapódott egy személyautó a Csurgó és Iharos közötti útszakaszon, a somogycsicsói elágazás közelében. A csurgói önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést a baleset helyszínén. A járműben csak a vezetője utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A beavatkozás idején teljes útzár volt az érintett útszakaszon. 

Megosztás