Eső várható a hétvégén, ám langyos lesz az idő

A hét második felében hullámzó marad az időjárás, szombaton érkezik térségünkbe egy hidegfront, ami miatt a reggeli órákban esőzésekre kell számíatni. De már ma délután előfurdulhatnak záporok, zivatarok.

A hét változékony időjárása miatt már hétfőn lehetett látni, hogy a csütörtöki naptól kezdve nagy volt a bizonytalanság az az időjóslásban. Így most a hét második felére Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátora frissítette a korábbi előrejelzést.

A mostani adatok alapján a hétvége időjárása másképp alakul a korábbi becslésekhez képest: egyelőre folytatódik a változékony, frontos időjárás. Csütörtökön napközben zömében fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, a délután második felében érkezhet vastagabb felhőzet, és a késő délutáni órákban előfordulhat futó zápor, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. Pénteken napközben ismételten fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, csapadék napközben nem valószínű. Szombatra virradóra egy hidegfront vonul át felettünk, hatására főként reggel lehet eső, zápor. Napközben már nem várható csapadék és vékonyodhat a felhőzet, kisüthet a nap is. Vasárnap sok felhőre és csak kevés napsütésre számíthatunk, ennek ellenére csapadékra csak kicsi az esély. A sok felhő ellenére 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

A napi hőmérsékletek:

Csütörtök reggel: 11, 13 fok
Csütörtök délután: 21, 23 fok

Péntek reggel: 10, 12 fok
Péntek délután: 24, 26 fok

Szombat reggel: 9, 11 fok
Szombat délután: 18, 19 fok

Vasárnap reggel: 9, 11 fok
Vasárnap délután: 20, 22 fok

Megosztás